Posted by on 30 oktober 2019

Een stedentrip is natuurlijk altijd leuk, maar de kosten kunnen soms behoorlijk oplopen. Ook in Barcelona. Dit is echter niet per se nodig. Met de drie tips om te besparen tijdens jouw verblijf in Barcelona die wij hieronder voor je opgesomd hebben, kun je jouw verblijf betaalbaar houden.

Tip 1: kies voor het openbaar vervoer

Als je in een onbekende stad bent, zoals Barcelona, kun je al snel de neiging hebben om je uit gemak uitsluitend per taxi te laten vervoeren. Vooral voor vervoer van en naar het vliegveld kiezen veel mensen voor de taxi. Dit kost je echter een hoop geld. Goedkoper is het dan ook om je door de stad te verplaatsen met het openbaar vervoer, wat in Barcelona perfect kan. Je kunt hier namelijk kiezen tussen de bus, tram of metro. Vooral met het laatstgenoemde vervoersmiddel ben je niet alleen goedkoper uit, maar ook nog eens sneller dan met de taxi.  Tip neem een Citypass in Barcelona, hiermee reis je gratis met alle openbaar vervoersmiddelen. Lees meer op: https://www.citytripbarcelonaxl.be/barcelona-citypass

Tip 2: een toeristenkaart

Waarschijnlijk wil je niet zomaar wat rondzwerven door Barcelona, maar – nu je er toch bent – ook daadwerkelijk de toeristische trekpleisters van de stad bezoeken. Dat kun je doen door gewoon overal het volle pond te betalen, maar het is ook mogelijk om de Barcelona City Card aan te schaffen. Deze toeristenkaart geeft je korting bij een geselecteerd aantal topattracties. Uiteraard is zo’n kaart alleen voordelig, als je veel culture uitstapjes gepland hebt; anders kun je er beter vanaf zien.

Tip 3: weet waar je eet

Je kunt ervoor kiezen om op de Ramblas, dé straat van Barcelona, te eten, maar weet wel dat je dan waarschijnlijk behoorlijk wat geld kwijt bent. Verstandiger (met het oog op je portemonnee) is om in één van achterliggende straten te dineren, waar de restaurants net zo gezellig zijn en het eten net zo goed.

Tip 4: Thuis beginnen 

Besparen en de stedetrip beginnen allebei gewoon thuis voordat je in Barcelona aankomt. Dat begint bijvoorbeeld met het kopen van een goede koffer voor de vakantie of stedentrip.

Dat zal tijdens de reis veel ellende kunnen schelen, en natuurlijk extra kosten tijdens de vliegreis.

Posted in: Barcelona