Posted by on 12 juli 2022

Veel mensen gaan op wintersport in Europa en hebben hun vaste plekken. Maar waarom niet een Amerika rondreis maken tijdens de wintersport? Er zijn talloze van onbekende plekken te vinden die een adembenemende natuur hebben waar je je kunt uitleven om je ski’s of snowboard. Zo heb je ook het voordeel dat vanwege de onbekendheid er geen lange rijen staan voor skiliften. De kosten zijn haalbaar en waarschijnlijk niet zo duur als dat je zou denken, want ondanks dat je tickets moet kopen zijn de kosten om te skiën lager dan in Europa. 

Wat kost skiën in Amerika? 

Eigenlijk zijn de kosten een belangrijk onderwerp, want het is wel een reis naar Amerika toe. En waarom zou je daar helemaal heen gaan als het in Europa ook mooi is en goedkoper? De kosten voor het vervoer zijn in Europa vaak goedkoper omdat je eigen vervoer hebt, maar de accommodaties en skipassen zijn in verhouding weer duurder. 

Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar exclusief ticket kun je met z’n tweeën voor ongeveer zo’n 500 euro, inclusief auto, accommodatie en skipas een week onder de pannen zijn per persoon. Als je daar de brandstofprijzen, afschrijving van je auto, de kosten voor het verblijf in Europa etc. bij telt dan zal je zien dat de prijzen niet zover uit elkaar liggen. 

Wanneer kun je een Amerika rondreis tijdens de wintersport doen? 

Binnen heel Amerika zijn er skipistes van wereldklasse die sporters van de hele wereld aantrekken. Er zijn hoge besneeuwde bergtoppen van Wyoming tot Utah en van Colorado tot de Sierra Nevada Mountains in Californië. 

De meeste resorts en pistes gaan open vanaf half december, met sommigen die al in november opengaan. Tot eind juli zijn er mogelijkheden om de pistes op te gaan, afhankelijk van de locatie. 

Waar kun je tijdens Amerika rondreis skiën? 

Bij vrijwel iedereen ski-liefhebbers is Aspen de beste locatie om in elk geval mee te nemen op je Amerika rondreis. Op jaarbasis valt er meer dan 8 meter sneeuw. Ter vergelijking in Europa valt ongeveer de helft. Er is meer dan 500 kilometer aan skipiste en het is verdeeld in vier gebieden: Aspen Mountain, Buttermilk, Snowmass en Aspen Highlands. Door middel van een gratis pendelbus kun je de gebieden bereiken en afhankelijk van je vaardigheden kun je gaan voor freestyle-terrein, zwarte pistes, gezin pistes en off-pistes. 

Een andere mooie locatie is Keystone, Colorado. Er zijn drie bergen waaruit je kunt kiezen en naast skiën heb je ook andere activiteiten die je met je gezin kan doen. In totaal zijn er hier 28 skigebieden en kun je zelfs aan het einde marshmallows roosteren boven een vuurtje als afsluiter. 

Een Amerika rondreis als wintersportvakantie is nog veelzijdiger dan hierboven besproken, dus ga op onderzoek uit en kijk naar de mogelijkheden. Wellicht ontdek je dat je liever naar Canada reizen wilt voor een wintersportvakantie. In elk geval hoef je het niet te laten vanwege de kosten, de vlucht kan je namelijk wegstrepen tegen de kosten van de accommodaties waardoor het prima betaalbaar is. 

Posted in: Barcelona