Posted by on 8 mei 2020

Ga naar deze bars en restaurants voor de ultieme Catalaanse en Spaanse tapas in Barcelona


Als je de beste dingen om te doen in Barcelona gaat ontdekken, krijg je vast honger. En als je op zoek bent naar tapas, zie je menu’s die je overal vinden in de Catalaanse hoofdstad. De keuze kan overweldigend zijn, en nergens anders dan Barcelona heeft tapas in zo’n grote verscheidenheid – maar dit kan zowel voor de kwaliteit als voor de aangeboden gerechten gelden. Hier is onze gids voor de restaurants, cafés en bars die de beste mini-maaltijden in Barcelona serveren.

AANBEVOLEN: Volledige gids voor de beste restaurants in Barcelona
22 geweldige tapasbars in Barcelona

Quimet i Quimet
El Poble-sec

Deze klassieke maar minuscule bar zit vol met stoffige flessen wijn en compenseert in tapas wat hij in de ruimte mist. De specialiteiten zijn ‘conserva’s’ (in blik geconserveerde schelpdieren), die niet altijd naar niet-Spaanse smaken smaken, maar de ‘montaditos’ (gebeeldhouwde tapas geserveerd op brood) zijn spectaculair. Probeer zalmsashimi met roomkaas, honing en soja, of kabeljauw, passata en paté van zwarte olijven. Zorg dat je er vroeg bent voor elke kans op een oppervlak waarop je je drankje kunt zetten.

Polleria Fontana
Vila de Gràcia

Polleria Fontana is niet zomaar een kippenrestaurant. Het is ook niet zo dicht bij het metrostation Fontana. In plaats daarvan is het een tapasbar / restaurant tussen de metrostations Fontana en Joanic. Eigenaar / chef-kok Nil Ros en zijn team zetten zich in voor de traditionele Catalaanse keuken en zelfgemaakte gerechten volgens de recepten van zijn oma. Alles is vers gemaakt en we vonden dat zowel de klassieke gerechten als de tapas goed waren uitgevoerd. Ze doen zelfs paella’s.

Tien’s
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

In dit restaurant geeft Jordi Cruz (uit Àbac) zijn idee van wat een tapasbar zou moeten zijn. Dit omvat zijn eigen versies van klassieke tapas, zoals inktvis met citronella-alioli, maar ook gerechten van Àbac zoals foie gras met vijgen, migas en Sichuan-peper-ijs.

La Esquinica
Nou Barris

Zie het niet als een trektocht naar de minder dan centrale wijk Nou Barris, maar als een zoektocht; wachtrijen buiten getuigen van de grote waarde van de tapas. Op bijzonder drukke avonden wordt u gevraagd om een ​​nummer in supermarktstijl te nemen. Obers zullen first-timers adviseren om te beginnen met ‘chocos’ (malse gehavende inktvisringen), patatas bravas met alioli, ‘llonganissa’-worst en’ tigres ‘(gevulde mosselen). Daarna is de wereld jouw oester, kokkel of schelpdier.

L’Òstia
Ciutat Vella

Ex-financier Jaume Muedra is thuisgekomen en heeft de keuken van zijn moeder meegenomen. Hij heeft een eersteklas tapasbar opgezet met calamares, Russische salade, ossenstaart, gebakken vis … allemaal eersteklas. Het is een taverne aan zee in Barceloneta met alle gemakken van de 21e eeuw.
Lees verder

La Cova Fumada
La Barceloneta

Deze taverne die wordt bezocht door mensen die aan of in de buurt van de zee werken, moet een favoriet zijn voor stevige lunches in Barcelona. Tussen de ijzeren en marmeren tafels kun je elke dag lunchspecialiteiten krijgen die haar op je borst zullen doen: gestoofde garbanzo’s, ‘capipota’ en gezouten kabeljauw zijn slechts enkele van de sterren op het menu. La Cova Fumada zou de geboorteplaats zijn van de ‘bomba’ van pittige aardappelen en gehakt, en zoals Josep Maria ons vertelt, was het hier waar meer dan 60 jaar geleden zijn grootmoeder Maria Pla dit lokale genot uitvond.

Nog geen vakantie? Tapas in Nederland

Helaas nog even wachten op vakantie maar wel zin in Tapas? Deze haal je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt in handige plastic bakjes. Waar wat zijn deze bakje lelijk joh! Zeker als je bezoek krijg wil je ze graag serveren op een leuke plank. Je eens kijken op https://www.tapasplanken.nl/ voor hun assortiment. Een aanrader zijn de serveerplanken tapasplanken.nl

Posted in: Barcelona