Barcelona is eigenlijk één groot openlucht museum, met veel bezienswaardigheden. Diverse kunstcollecties kan je bekijken in enkele vooraanstaande musea en kunstgaleriën, en overal loop je ook op straat tegen kunstvoorwerpen aan.

Daarnaast is het stadsbeeld bezaaid met historische gebouwen en standbeelden, die, als je er oog voor hebt, al heel veel kunnen vertellen over de roemruchte geschiedenis van deze Catalaanse hoofdstad.

Doordat er enorm veel te zien valt, is het voor ons bijna ondoenlijk om alle bezienswaardigheden hier op te noemen. We hebben echter de naar onze bescheide mening 10 mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden hieronder opgenomen.

Wat absoluut niet wil zeggen dat al het andere verwaarloosbaar is, in tegendeel.

h2>Bezienswaardigheden Barcelona

Sagrada Família
De Sagrada Família is wat dat betreft de bezienswaardigheid die het meest de straten van Barcelona beheerst.

De volledige naam is Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Família, en sinds het begin van de bouw in 1882 is de kathedraal nog nooit helemaal afgebouwd. Er wordt vandaag de dag dus nog steeds aan gebouwd.

De architect is wereld beroemd, Antoni Gaudi.

Casa Mila
Ook de Casa Mila is door Gaudi ontworpen, en dit gebouw, met appartementen, moet je simpelweg gezien hebben als je in Barcelona bent.

Daarbij is niet alleen de buitenkant bijzonder, waarbij je vanuit iedere hoek anders tegen het gebouw aankijkt, maar ook van binnen, waar je de diverse fresco’s kunt bewonderen. Binnen in het gebouw, buiten dus, twee binnenpleinen.

Park Güell
Park Güell ligt in de wijk Gràcia, en vormt het groene hart van Barcelona. Een heerlijk park met bomen, lanen, en mooi aangelegde pleinen. Bovendien kronkelt een gigantische slang door het park, en biedt diverse zitplaatsen.

De haven
Hier komt een gedeelte van de rijkdom van Barcelona vandaan, en je kunt onder andere de vrachtschepen en cruiseschepen aan zien komen en weggaan.

Rond de haven veel restaurants en terrassen. Erg gezellig.

Palau de la Música Catalana
Palau de la Música Catalana is het concertgebouw van Barcelona, een uit veel glas bestaande koepel. De Palau de la Música Catalana is van binnen aangekleed met bijzondere beelden van Robert Wagner, de beroemde componist, maar ook beelden van Beethoven en Bach.

Plaça Catalunya
Plaça Catalunya is het grootste plein in Barcelona, waar onder andere de meeste metrolijnen samenkomen. Het is het centrale punt van Barcelona.

La Rambla
De gezellige boulevard, waar een deel van het leven in Barcelona zich afspeelt. La Rambla bestaat uit vijf verschillende gedeelten, die je echt eens alle vijf moet bewandelen. Want alle gedeelten hebben hun eigen leuke dingen.

Santa Eulalia
De kathedraal Santa Eulalia ligt aan de Plaza de la Seu.

Een bijzonder gebouw, met in de crypte de sarcofaag van Eulalia van Mérida, de patrones van Barcelona, en het beroemde kruisbeeld van de Christus van Lepanto, uit het jaar 1571.

Ook de binnenplaats, en de Romaanse Capella de Santa Llúcia zijn erg bijzonder.

Mercat de la Boqueria
De Mercat de la Boqueria is de grootste versmarkt van geheel Spanje. Hier kan je alle verse ingerediënten vinden van de Spaanse lekkernijen, hoewel de naam eigenlijk wil zeggen dat hier geitenvlees verkocht wordt.

Nou Camp
Nou Camp, of zoals veel inwoners zeggen Camp Nou, is het gigantische stadion van FC Barcelona, één van de beroemdste voelbalclubs ter wereld.

Een zeer groot gebouw, waarin 99.050 toeschouwers plaats kunnen nemen.

[wp_ad_camp_1]