Kunst in Barcelona, kan je nagenoeg op iedere straathoek zien en bewonderen. En dat komt doordat er bijzonder veel kunstenaars actief zijn en waren in de stad, en dus ook vandaag de dag. Een stad van kunstenaars wordt wel gezegd.

Dat kan je soms gewoon op straat zien, bij de vele straatmuzikanten en kunstenaars, maar ook in diverse grote musea, zoals het wereldberoemde Museu Nacional d’Art de Catalunya, dat een internationale en bijzonder grote collectie heeft. En niet alleen kunstwerken van Spaanse en Catalaanse kunstenaars.

Hoewel deze groep wel prominent aanwezig is in de collectie. Dat is overigens ook van toepassingen op andere musea in Barcelona, en de diverse galerien.

Andere belangrijke musea zijn onder andere de Palau de la Música Catalana en Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Dit laatste gebouw is ontworpen door de beroemde architect Richard Meier. Hij heeft niet alleen elders op de wereld prachtige gebouwen weten te creëren, maar dus ook het gebouw van Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

En dan hebben we het nog niet eens over de collectie in het mueseum gehad, dat veel werken omvat van Catalaanse en Spaanse kunstenaars van na het jaar 1950.

Kunst op straat in Barcelona

Misschien wel één van de belangrijkste kunstwerken, en in ieder geval een architectonisch hoogstandje, is de Sagrada Familia. Het bouwwerk dat nog lang niet af is, en waar nog volop aan gebouwd wordt.

De architect van deze Basiliek, Gaudi, wordt wel gezien als de belangrijkste Spaanse architect. Of moeten we kunstenaar zeggen. Want ook al is de architectuur van deze Basiliek fenomenaal, is het niet eerder een kunstwerk?

Want de Sagrada Familia is een gebouw dat tot denken aanzet, dat je horizon verruimd. En dat iedere keer als je het gebouw weer ziet.

Andere werken van Gaudi zijn onder andere Park Guell, Casa Mila en Casa Batlo.

De kunst is dus in Barcelona gewoon op straat te zien. Hendendaagse kunst, die op de pleinen getekend wordt door jonge en beginnende kunstenaars, maar ook de beelden en de historische bouwwerken.

Kijk vooral om je heen als je in Barcelona bent, zodat je al dat moois niet hoeft te missen.

[wp_ad_camp_1]