Uitgaan in Barcelona? Dan heb je precies de juiste stedentripbestemming gekozen, want in deze stad heb je maar liefst keuze uit ruim vijfhonderd bars, en discotheken. Dus keuze genoeg. Het nachtleven in deze stad wordt overigens normaliter als bijzonder bruisend omschreven. De beste avonden om uit te gaan zijn toch meestal wel de vrijdagavond en zaterdagavond. Let op, de donderdag wordt vaak omschreven als de stapavond voor studenten.

Overigens uitgaan wordt ook wel eens nachtleven genoemd, en deze term dekt precies datgene dat uitgaan in Barcelona is. Veel bars en discotheken gaan namelijk inderdaad pas om middernacht, of daarna, open. Het feesten gaat dan overigens wel door tot in de vroege, of wat latere uurtjes.

Uitgaan en nachtleven in Barcelona

Uitgaan is in de stad in verschillende gebieden mogelijk. Tot de oudere gebieden, maar niet minder leuk, behoren Plaça Reial, zeg maar in de binnenstad, Poble Espanyol in Montjuïc en in l’Eixample, Marià Cubí.

Ook in de wijken Born en Raval zijn vandaag de dag goede mogelijkheden om uit te gaan.

Een nog recenter ontwikkeld gebied is het gebied bij de Port Olympic. Hier zijn zo’n vijftig restaurants, bars en discotheken. Dit uitgaanscentrum wordt dan ook de laatste jaren wat meer populair, net als overigens de uitgaansmogelijkheden rondom Carrer Aribau.

Kijk overigens voordat je naar Barcelona gaat, wat de nieuwste trends zijn in de stad, en waar je voor welke muziekstroming het beste heen kunt gaan. De lokale VVV heeft meestal het grootste overzicht, en weet ook waar welke evenementen plaats vinden.

Ook kan je het beste vooraf de Barcelona Nightcard aanschaffen, wat ook nog ter plekke kan, waardoor je minder in de rij hoeft te wachten voordat je naar binnen mag, maar dat is natuurlijk afhankelijk van wat je precies wilt.

Gezien het tijdstip waarop de meeste uitgaansgelegenheden open gaan, kan je in ieder geval vooraf rustig ergen wat gaan eten, en ook daar biedt Barcelona enorm veel mogelijkheden. De restaurants zijn overigens meestal van bijzonder goede kwaliteit, en bieden naast de typische “Spaanse” gerechten, ook internationale gerechten, en echte gerechten uit de regio.

Nog een belangrijke tip, wat anders is dan bij ons thuis. Alcohol, en het gebruik van alcohol is in Barcelona op straat verboden. Hou je je niet aan deze regel, wees dan beducht op fikse straffen.

De lokale politie zal dit meestal daadwerkelijk controleren, en je bent zo de pineut. Dus wees alert, en gebruik geen alcohol op straat, en hou het ook niet alleen maar in je hand.

[wp_ad_camp_1]