Posted by on 3 december 2021

Op vakantie gaan is altijd heel erg leuk, maar de voorpret is vaak nog veel leuker. Wetende dat je dus heerlijk er even tussenuit mag gaan biedt vaak veel plezier en afleiding. En het verdiepen in de plek waar je heen wilt kan echt heel erg fijn zijn. Zo heb je een goed idee wat er allemaal te beleven valt en kun je ook kijken of dit binnen je budget valt. In deze blog lees je alles over Barcelona. De mooie Spaanse stad waar van alles te beleven valt.

Barcelona, een wereldstad

Zo kunnen we Barcelona absoluut wel noemen, een wereldstad. Wie kent Barcelona nou niet? Het heeft een prachtige ligging in Spanje, heerlijke natuur, mooi weer, veel winkelgelegenheden. Voor de voetballiefhebber is er de mogelijkheid om FC Barcelona te bezoeken, een van de beste voetbalclubs ter wereld waar ook Nederlandse legendes zoals Johan Cruijff en Ronald Koeman hebben gespeeld.

Kortom in Barcelona is er van alles te beleven. Je kunt ervoor kiezen om per bus naar Barcelona af te reizen maar eerlijk gezegd is dat wel een afrader. Want met de bus naar Barcelona ben je wel bijna 2 dagen onderweg. Daar moet je maar net zin in hebben. Een vliegticket is sneller geboekt. In 2 uurtjes vlieg je van Amsterdam naar Barcelona. Dat is echt peanuts. Twee keer knipperen en je bent er.

Barcelona is dus een stad die prima bereikbaar is. Dat maakt het ook fijn om bijvoorbeeld te bezoeken voor een korte citytrip in het weekend. Prima te doen. Alle tijd van de wereld en er is genoeg te beleven.

Solo of met een groep

Je kunt ervoor kiezen om solo naar Barcelona te reizen, hartstikke leuk en je zult je er ongetwijfeld prima vermaken. Maar het is ook zeker een leuke optie om een groepsreis Barcelona te boeken of een bedrijfsuitje naar Barcelona organiseren is ook een mogelijkheid. Barcelona biedt eindeloze mogelijkheden.

En zeker ook voor een bedrijfsuitje valt er genoeg te beleven en te zien in Barcelona. En juist een stadiontour bij FC Barcelona is dan ook een heel leuk uitje. Er zijn trouwens ook in Barcelona een hoop Nederlandse kroegen en eetgelegenheden te vinden. Maar misschien kom je juist voor heerlijke Spaanse tapas. Dan zit je in Barcelona ook helemaal prima.

Wat je ook kiest, in Barcelona hoef je je absoluut geen minuut te vervelen. Het is een prachtige Spaanse stad met een mooie, rijke geschiedenis en waar heel veel te zien en te beleven valt. En zeker als je een korte break naar Barcelona boekt dan kom je daarna vol energie weer terug thuis. Je hebt echt het gevoel even helemaal weg te zijn geweest terwijl het met het vliegtuig zo dichtbij is. Viva la Barca!

Posted in: Barcelona