Posted by on 29 januari 2021

Barcelona is altijd een stad geweest die sport leeft en ademt en vandaag is er geen tekort aan sport in Barcelona! Dankzij de Olympische Spelen van 1992 zijn de faciliteiten drastisch verbeterd om alle soorten atletische activiteiten aan te bieden. Een kwart van de stadsbevolking beoefent nu regelmatig een vorm van sport en heeft lichaamsbeweging opgenomen in hun gebruikelijke bezigheden. Voor tips in de beste lichaamsbeweging is Fitgirlcode altijd up to date. De mensen van Barcelona hebben de openbare ruimtes, pleinen, parken en nieuwe stranden van de stad in beslag genomen en deze tot brandpunt van sportactiviteiten gemaakt.

En Barcelona blijft in deze richting oprukken. De gemeenteraad promoot en stimuleert sport op alle niveaus – van amateur tot professional, van school tot pensionering, van ‘fun runs’ en plank challenge tot zomeractiviteiten – bouw- en verbouwingsfaciliteiten, inrichting wijken en educatieve centra. De gemeenteraad vergemakkelijkt ook de toegang voor iedereen tot een gezondere levensstijl door middel van lichaamsbeweging en consolideert de internationale rol van Barcelona als sportstad. Barcelona is de ideale stad voor professionele sport; het heeft kwaliteitsfaciliteiten, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, heeft een grote infrastructuur van hotels in Barcelona en een aangenaam klimaat het hele jaar door.

Bekendste sporten

Zonder twijfel is voetbal (voetbal) de belangrijkste sport in de hoofden van de meeste Spanjaarden en door het hele land zijn veel clubs die uitstekende teams van internationale kwaliteit onderhouden. De passies van de miljoenen supporters lopen hoog op terwijl de spelers en de teams strijden op elk voetbalveld. Het lokale team, Barca, is een van de best gerangschikte teams in Europa. Het concurreert in de eerste divisie van de Spaanse voetbalcompetitie. Het team behoort echt tot de sportclub genaamd Barca, die eigenlijk teams heeft in verschillende sporten. Pau Gasol, een huidige NBA-ster, kwam uit het basketbalteam van Barcelona. Dit team won ook de Euro-competitie van 2003. En FC Barcelona is een van ‘s werelds bekendste sportclubs, met meer dan 156.000 geregistreerde leden. Als onderdeel van haar inzet voor sociale kwesties, draagt ​​de club een percentage van haar inkomen bij aan ontwikkelings-, educatieve, sociale en culturele initiatieven via de FC Barcelona Foundation.

Het stierenvechten met zijn theatrale en sportieve elementen wordt door de bevolking beschouwd als het op een na populairste tijdverdrijf in Spanje. In Catalonië is het stierenvechten echter geen grote favoriet, zoals in de rest van Spanje. Sporadische stierengevechten kunnen op zondagmiddag plaatsvinden, maar alleen tijdens de zomer. Ook wielrennen is een sport die met het stierenvechten, na voetbal, strijden om de tweede plaats voor de meeste televisiekijkers.

Vanwege de vele uitgestrekte stranden en de verschillende wateren van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, worden alle soorten watersporten beoefend en genieten ze van de gebruikelijke bescherming van jonge enthousiastelingen. Ook Barcelona staat bekend om zijn kastelen of menselijke kastelen. Deze traditionele sport van de Catalaanse regio bestaat uit het bouwen van menselijke torens die verbazingwekkende hoogten bereiken. De Catalanen zijn erg trots op deze gewoonte en beschouwen het als een weerspiegeling van wat teamwork, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen kunnen bereiken. Castell-wedstrijden zijn een lust voor het oog.

Elk jaar eren de Laureus World Sports Awards ‘s werelds beste sporters en sportvrouwen en wordt de universele kracht van het gebruik van sport als instrument voor sociale verandering gevierd. In die periode van een jaar zijn alle hotels in Barcelona vol. De Spirit of Sport Award erkent sporters die actie ondernemen om een ​​betere wereld te creëren.

Posted in: Barcelona