Natuurlijk is Barcelona ook bekend vanwege de grote sport en wedstrijden die hier met enige regelmaat plaats vinden.

Dat de sport groot is in deze stad, ligt natuurlijk voor een gedeelte aan het voetbal, met clubs als Barcelona en Espanyol, maar ook aan de aanwezigheid van topteams in andere disciplines.

Ook andere sporten bieden in deze stad wedstrijden van een hoog formaat. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de verschillende atletiekwedstrijden, en het basketbal, waar Barcelona ook zeer hoog mee scoort.

En zo zijn er nog diverse andere sporten, waar met regelmaat wedstrijden zijn, waar zeer vooraanstaande atleten en sporters aan mee doen. Eigenlijk kan je het niet zo gek bedenken, of de sport wordt wel beoefend in de stad, of kan door toeristen beoefend worden.

Want dat is de andere kant van de sportstad Barcelona. De meeste sporten worden ook mogelijk gemaakt voor toeristen en inwoners van de stad.

Zo zijn er goede routes om hard te lopen, veel tennisbanen in en rond de stad, goede wedstrijdzwembaden, en wordt ook zeilen, surfen en kitesurfen mogelijk gemaakt voor de kust. Om maar een paar mogelijkheden te noemen. Het sporthart van Barcelona, klopt dan ook aan beide kanten, amateur en professioneel.

De belangrijkste sport

Twee sporten zijn natuurlijk bijzonder groot in Barcelona, en dat is naast voetbal, dus ook basketbal. Twee teams spelen in de hoogste basketbaldivisie van Spanje, FC Barcelona Bàsquet en Joventut.

En deze sport vormt ook zeker een mooi uitje, als je toevallig tijdens een wedstrijd in Barcelona bent.

Let wel, de grootste sport is natuurlijk voetbal. Dat kan je alleen al zien aan het aantal toeschouwers dat plaats kan nemen in het stadion van FC Barcelona, ruim 99.000. En dat is behoorlijk veel.

Daarnaast heeft het stadion van RCD Espanyol ook nog eens 42.000 zitplaatsen. Beide stadions liggen overigens vlakbij elkaar. Een mooie wedstrijd is de wedstrijd tussen beide ploegen uit Barcelona, met veel rivaliteit, hoewel FC Barcelona thuis tegen Real Madrid natuurlijk ook zeker de moeite waard is om te bekijken.

Een tip van ons, wil je een voetbalwedstrijd, of een ander sportevenement bezoeken, boek dan op tijd, en bestel ook de entreekaarten ruimschoots op tijd, om teleurstelling te voorkomen.

[wp_ad_camp_1]