Posted by on 8 mei 2020

Het stadsfietsysteem van Barcelona heet Bicing. Bicing is echter niet beschikbaar voor toeristen, alleen voor inwoners van Barcelona.
Toeristen kunnen fietsen per uur of dag huren bij de vele fietsverhuurwinkels in Barcelona.
Bicing is een belangrijker onderdeel geworden van het openbaar vervoer van Barcelona.

De gemeenteraad van Barcelona lanceerde in 2007 het stadsfietsen-systeem El Bicing – uitgesproken als “be-zing”.

Vanaf 2016 werden elektrische Bicing-fietsen geïntroduceerd die nu overal verkrijgbaar zijn.

Het Bicing stadsfietsysteem van Barcelona is alleen beschikbaar voor inwoners van Barcelona en is bedoeld als openbaar vervoer voor korte fietstochten van maximaal 30 minuten.

Om deze reden is het niet beschikbaar als optie voor een toerfiets.

Toeristen die Barcelona bezoeken, kunnen fietsen huren bij de vele toeristenfietsverhuurbedrijven die fietsen huren tegen zeer betaalbare uurtarieven.

Populair

Bicing is erg populair geworden bij inwoners van Barcelona en meer dan 120.000 abonnees hebben zich aangemeld. Toen Bicing in Barcelona in 2007 werd gelanceerd, waren er slechts 750 “bicing” -fietsen beschikbaar bij 50 ophaal- en afleverpunten in de stad, meestal in de buurt van metrostations en gemeentelijke parkeerplaatsen.

In 2012 waren er 420 fietsstations en 6000 fietsen voor fietsen beschikbaar en in 2012 werden er ongeveer 40.000 dagelijkse ritten gemaakt, wat neerkomt op ongeveer elf miljoen ritten per jaar.

Het doel van Bicing was en is om inwoners van Barcelona aan te moedigen om korte fietstochten te maken om het aantal auto’s dat in Barcelona circuleert te verminderen. Veel van de Bicing-stations bevinden zich bij metrostations, parken en parkeergarages.

Bicing wordt gefinancierd door zowel gebruikers als inkomsten uit de implementatie van parkeerregels voor groen, die ook zijn ontworpen om schoner vervoer in Barcelona te stimuleren.

Prijzen Barcelona stadsfietsen

  • Jaarlijkse abonnementsprijs € 50
  • Een jaarabonnement dekt onbeperkte ritten van 30 minuten gratis.
  • Na de eerste 30 minuten kunt u tegen een toeslag extra periodes van 30 minuten kopen
  • Na 2 uur brengt elk extra uur extra kosten met zich mee
  • De prijzen zijn inclusief een WA-verzekering als gebruikers van de fiets anderen schade toebrengen.

Hoe werkt het?

Bicing Barcelona – Lenen van fietsen

Een betalende abonnee van het facturatiesysteem krijgt een persoonlijke facturatiekaart per post of bij het facturatiekantoor. De Bicing-kaart wordt gebruikt om fietsfietsen vrij te geven en af ​​te leveren vanaf de automatische fietsstands rond Barcelona. Wanneer een fiets voor fietsen wordt vrijgegeven, heeft de gebruiker van de fiets 30 minuten de tijd om naar zijn bestemming te komen en de fiets in te leveren op een andere ophaal- / inleverlocatie voor fietsen.

Het eerste half uur betalen is gratis en daarna kost het een kleine vergoeding voor elke extra periode van 30 minuten totdat u de maximaal toegestane tijd van in totaal 2 uur bereikt.

Daarna is er een boete per uur voor het niet afgeven van de fiets.

Na drie boetes wordt uw factureringsaccount gesloten.

Deze gebruikersinkomsten genereren ongeveer 25% van de totale kosten van het facturatiesysteem van Barcelona.

Ondanks af en toe frustratie, wanneer de fietsenrekken vol zijn of wanneer de fietsen niet in orde zijn, is Bicing een enorm succes en stijgt Barcelona snel de wereldlijst op van fietsvriendelijke topsteden.

Fietsen is schoon, gezond en stil en Bicing heeft het gebruik van een fiets als een dagelijks transportsysteem geïntroduceerd bij veel inwoners van Barcelona.

Een groot en voor de hand liggend voordeel van het gebruik van het Bicing-systeem in plaats van het bezit van uw eigen fiets, is dat gebruikers van Bicing overal in Barcelona toegang hebben tot honderden fietsen, in plaats van één fiets te hebben, die mogelijk is gestolen.

Tijden

Zondag tot en met donderdag:
Bicing staat de hele dag open, behalve van middernacht tot 05.00 uur.
‘S Nachts kunt u de fietsen alleen inleveren, niet ophalen.

Vrijdag en zaterdag:
Bicing staat de hele dag open voor zowel afhalen als afzetten van fietsen.
Op bepaalde dagen tijdens speciale evenementen zoals grote festivals is de Bicing de hele nacht open.

Fietsspecificaties


De fietsfiets van Barcelona heeft 3 versnellingen, een verstelbaar zadel en verlichting die bij schemering automatisch aan gaat. De operator van El Bicing in Barcelona is Clearchannel, die ook succesvolle Smartbike-systemen beheert in andere Europese steden, waaronder Oslo, Stockholm en Lyon.

De Bicing-kaarten zijn online te koop. Bezoek de website voor facturering (alleen in het Spaans en Catalaans) met informatie over huidige en toekomstige factureringslocaties en een realtime kaart die laat zien hoeveel fietsen, fietsen en parkeerplaatsen beschikbaar zijn op elke locatie.

Andere steden

Deze fietsen zijn dus specifiek bedoeld voor inwoners van Barcalona. Maar als je binnenkort op vakantie gaat in Nederland of Duitsland dan kan je mogelijk terug bij Swapfiets in Amsterdam of bij Swapfiets in Berlijn

Posted in: Barcelona