Als je tijdens een stedentrip ook eens wilt gaan winkelen, dan zit je in Barcelona bijzonder goed. De stad heeft heel veel winkeltjes, en ook grote en bijzondere merken hebben hier veelal een winkel. Bovendien zijn er ook veel warenhuizen in de stad.

Je kunt dus rustig stellen dat Barcelona een paradijs is als je een keertje wilt gaan winkelen, of wat vaker dan eens.

Er zijn echter wel wat dingentjes waar je op moet letten. Inwoners van Barcelona houden er namelijk van om wat langer dan bij ons gebruikelijk is, een middagpauze te nemen. Dat kan je soms ook zien aan de sluitingstijden van sommige winkels in de stad. Vaak familibedrijven, die dan ook soms dicht gaan van 14:00 tot 17:00 uur, hoewel de meeste winkels ook weer tot 20:00 uur geopend zijn.

Ga je in het centrum winkelen, dan zijn de winkels vaak doorgaand geopend. Ook een koopzondag is niet echt gebruikelijk in de stad, hoewel er vaak wel op zondag winkels open zijn in speciale perioden, zoals voor kerst, en vaak in de maanden juli en augustus. Zeg maar de perioden waarin er veel toeristen zijn in de stad.

Eén uitzondering, en dat is het winkelcentrum Maremagnum, dat meestal wel geopend is op zondag. Dus ook buiten de speciale perioden.

Let ook op de perioden waarin de winkels een uitverkoop mogen houden, dat twee keer per jaar is toegestaan. Na de feestdagen, dus januari en februari, en in de zomermaanden, juli en augustus.

Dat kan namelijk met betrekking tot de prijzen behoorlijk schelen.

Gezellig winkelen in Barcelona

Waar je het beste kunt winkelen, hangt veelal af van wat je precies zoekt.

Bijvoorbeeld in Gràcia en El Born, kan je leuke winkeltjes vinden, en boutiques. Ben je op zoek naar mode en kleding van de echt grote merken, ga dan naar Portal de l’ Angel, en voor de overige dure merken kan je het beste naar Passeig de Gràcia gaan.

Tweedehands spullen kan je overigens vinden in Carrer Tallers. Bijzonder is ook de rommelmarkt Encants Vells, waar je af en toe toch wel erg bijzondere hebbedingtjes kunt vinden.

Andere mogelijkheden zijn verder El Raval, Heron City en Carrer Girona.

[wp_ad_camp_1]